Bezoek ook Vestia Warmtetechniek

Buitenhaarden


Buitenhaarden zijn het sfeervolle verlengde van je woonkamer. Heerlijk voor een zomeravond, maar ook voor een koude winterdag; een ultiem gevoel van sfeer en gezelligheid. 

Gas gestookt, hout gestookt, tafelvuren. Verrijdbaar of op een vaste plaats; er is veel mogelijk. Zo ook maatwerk. 

Met name wanneer je een buitenhaard op hout overweegt, is het belangrijk rekening te houden met je directe woonomgeving en een juiste plaatsbepaling voor installatie van een rookkanaal. Je kunt bij ons gerust binnenlopen voor advies.

Tuinhaard annex barbeque

Tuinhaard annex barbeque

De buitenhaard creëert extra sfeer en warmte tijdens de koelere zomeravonden. Diverse haarden kunnen ook als barbecue worden gebruikt; optimaal genieten.

Genieten op elke plek

Genieten op elke plek

Veel haarden zijn verrijdbaar: makkelijk te verplaatsen naar elke plek in de tuin. Maar, veiligheid boven alles; verplaats nooit een brandende haard!

Haard in je tafel

Haard in je tafel

Een gasvuur voor in een tafel wordt compleet gemonteerd geleverd en kan direct in een opening van elk tafelblad ingebouwd worden.

Aandachtspunten buitenhaard

Een buitenhaard vraagt specifieke aandacht als het gaat om bijvoorbeeld veiligheid. Plaats een (verrijdbare) haard op een stevige ondergrond om kantelen te voorkomen.

Voor een buitenhaard op hout is extra milieu- en omgevingsaandacht gewenst. Plaats de haard altijd in een brandvrije omgeving en uit de buurt van een rieten dak of houten wand om brandgevaar te voorkomen. Houd daarnaast rekening met je directe woonomgeving en laat je goed informeren over installatie of aanschaf van een (houtgestookte) haard en de hoogte van het rookkanaal en laat de aanschaf van een vuurkorf e.d. achterwege.

Aandachtspunten buitenhaard

Voorbeelden

Een tuinhaard, terrashaard oftewel een buitenhaard brengt extra sfeer in je tuin of op het terras. We delen hier graag wat mogelijkheden.