Bezoek ook Vestia Warmtetechniek
Hase Asmara Alabaster vrijstaande houtkachel

Onderhoud houtkachel

Periodiek onderhoud van je houthaard of houtkachel, maar bovenal het rookkanaal, is essentieel voor de werking van het toestel en komt ten goede van de veiligheid en je comfort. Ook wanneer een kachel of haard niet zo vaak wordt gebruikt, adviseren wij één keer per jaar onderhoud te (laten) plegen en aandacht te hebben voor onderstaande zaken.

Heb je een haard of kachel bij ons gekocht dan kun je uiteraard bij ons terecht voor onderdelen en service. Op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? Neem gerust contact met ons op als je hierover vragen hebt.

 

Houtkachel en rookkanaal deskundig onderhouden

Je kunt zelf het nodige doen om de conditie van je houthaard of -kachel en het rookkanaal optimaal te houden. Het is verstandig om aandacht te hebben voor een aantal zaken en jouw haard en het rookkanaal jaarlijks van onderhoud te voorzien.

Schoorsteen vegen

Schoorsteen vegen

Laat het rookkanaal jaarlijks vegen om problemen als brand te voorkomen. Je verzekering kan dit als voorwaarde stellen.

Afdichting in de deur

Afdichting in de deur

Voorkom een dalende verbrandingstemperatuur, vuil branden en verminderde regelbaarheid door het koord, in afdichting van de deur, op tijd te vervangen.

Uitneembare vlamplaat

Uitneembare vlamplaat

Controleer, indien aanwezig, de plaat op uitneembaarheid en voldoende bewegingsruimte. Het voorkomt problemen door oververhitting/uitzetting.

Renovatie van de schoorsteen

Renovatie van de schoorsteen

Schoorstenen vertonen soms bijv. scheurtjes. Het plaatsen van flexibele rvs buis optimaliseert de schoorsteen en houdt deze probleemloos bruikbaar.

Ventilator tijdig schoonmaken

Ventilator tijdig schoonmaken

Tijdig reinigen van de ventilator voorkomt onnodige slijtage en vervelend geluid en verlengd de levensduur in het algemeen.

Let op malafide veegbedrijven

Let op malafide veegbedrijven

Er bestaan malafide bedrijven, die je op kosten jagen of angst aanjagen. Neem, bij vragen of twijfels, gerust contact met ons op.