Bezoek ook Vestia Warmtetechniek
Klein Ovink Brunner Detail aangepast

Liftdeurhaarden

De liftdeurhaard heeft de charmes van een houtgestookte open haard in combinatie met de duurzame voordelen en het gemak van een dichte houtkachel of -haard.
Met de liftdeur open wordt dezelfde verbranding gerealiseerd als bij een open haard. De deur dicht maakt de haard een gesloten systeem met alle rendement, voordelen en duurzaam stoken.

Liftdeurhaarden kennen veel uitvoeringen evenals uiteenlopende mogelijkheden; bijvoorbeeld als accumulerende haard of cv-haard.  

Hoger rendement

Hoger rendement

Is de liftdeurhaard gesloten, dan biedt hij alle voordelen van een kachel; hoger rendement, betere, schonere verbranding en veel convectiewarmte.

Veilig stoken

Veilig stoken

Bij een mindere luchthuishouding in het vertrek, kun je de ruit sluiten. Zo kun je ook met gerust hart weg uit de ruimte, zonder risico van opspattende vonken.

Zicht op het vuur

Zicht op het vuur

Door raambeluchting blijft de ruit van de liftdeur schoon en houd je volledig zicht op het vuur. Een optimale vuurbeleving dus.

Voorbeelden

Het is de charme van de open haard in combinatie met het gemak van de gesloten haard; de liftdeurhaard.
Groots in uitvoeringen en mogelijkheden; frontzicht of meer zijden glas, vlakke of ronde ruiten, of als tunnelhaard.
Een liftdeurhaard tegen een strakke wand, geschikt voor inbouw in een schouw of moderne ombouw. Vanuit een hoek of zelfs als vrij hangende liftdeurhaard vanuit het plafond. We geven hier enkele voorbeelden weg.