Bezoek ook Vestia Warmtetechniek
Ref. Kuintje

Open haarden

Het stoken van een open haard kent zo zijn charmes. Een knapperend vuur, de geur en het rustgevende. Het stoken van een houtgestookte open haard heeft echter ook keerzijden. Met de kennis van nu zijn er genoeg alternatieven met een schonere verbranding en een hoger rendement. Beter voor je binnenmilieu en voor de woonomgeving.

Overweeg je toch een open haard op hout te realiseren, kom dan zeker langs zodat we kunnen adviseren en de mogelijkheden met elkaar af kunnen wegen.

Laag rendement

Laag rendement

Het rendement van een, op hout gestookte, open haard is niet heel hoog. Dit is nadelig voor je woonomgeving en binnenmilieu, omdat de verbranding van het hout vaak onvolledig is.

Alternatieven

Alternatieven

Haarden met een ruit of vrijstaande kachels beschikken over geavanceerde stooktechnieken die garant staan voor hoog rendement, maximale verbranding en schone ruiten.

Open haard renoveren

Open haard renoveren

Overweeg je om je bestaande open haard te renoveren? Dit is goed te realiseren met een inzethaard op hout of gas. Zo wordt stoken een stuk duurzamer en haal je er meer warmte rendement uit.