Bezoek ook Vestia Warmtetechniek
aangepast

Inbouw Houtkachels

Hout stoken blijft populair. De ontwikkeling staat dan ook niet stil wat betreft een secundair verbrandingssysteem, een verstelbare luchttoevoer etc. Het maakt dat onze kachels voldoen aan de laatste keuringsnormen (Eco Design).

Vestia heeft een diversiteit aan inbouwkachels, voor een concept naar wens. Daarnaast inzethaarden, welke in de opening van een bestaande haard of schouw worden geplaatst. Maatwerk hierin is ook mogelijk, wanneer de bestaande situatie een speciale afmeting vereist. Zo heb je niet alleen de maatvoering van de ombouw in eigen hand, maar ook die van het vuur.

Secundaire verbranding

Secundaire verbranding

Hete lucht in combinatie met onverbrande gassen maakt een tweede verbranding mogelijk en levert een hoger rendement en minder milieubelasting op.

Regelbare luchttoevoer

Regelbare luchttoevoer

Alle inbouw houtkachels zijn voorzien van een verstelbare luchttoevoer. Zo kun je de perfecte stand instellen en een ideale sfeer creëren.

Capaciteit

Capaciteit

Je kunt de capaciteit van de kachel afstemmen op je woonkamer. Met 1kW (nominaal vermogen) kun je circa 10 m3 woninginhoud verwarmen.

Voorbeelden

De inbouwkachel/- haard is voorzien van een glazen draaideur of liftdeur, waardoor het rendement een stuk hoger ligt dan het geval is bij een volledig open gestookte haard.
Om een inbouwhaard heen wordt een ombouw gerealiseerd die beantwoordt aan jouw persoonlijke wensen.