Bezoek ook Vestia Warmtetechniek
Hase Dehli Set katalog vrijstaande houtkachel

Vrijstaande houtkachels

Vrijstaande houtkachels zijn populair vanwege hun industriële, stoere uiterlijk. Diversiteit in uitstraling en model maakt dat een houtkachel een blikvangende sfeermaker is in uiteenlopende interieurs.

Technisch gezien worden onze merken houtkachels nog steeds verder ontwikkeld, zodat ze voldoen aan de laatste keurings- normen (Eco Design). Daarmee zijn het  hoogwaardige verbrandingstoestellen met een hoog rendement, zeer lage uitstoot en is het stoken van hout een EU erkende duurzame verwarmingswijze.   

Secundaire verbranding

Secundaire verbranding

Hete lucht in combinatie met onverbrande gassen maakt een tweede verbranding. Dit realiseert een rendement van zeker 80% en minder milieubelasting.

Regelbare luchttoevoer

Regelbare luchttoevoer

Alle vrijstaande houtkachels zijn voorzien van een verstelbare luchttoevoer. Dit grote voordeel zorgt ervoor dat je het vuur gemakkelijk zelf kunt regelen.

Altijd zicht op vuur

Altijd zicht op vuur

Met een draaibare kachel of panorama kachel heb je altijd zicht op het brandende vuur. Ook boven- of achteraansluiting kan een keuze zijn.

Voorbeelden

Tegenwoordig is er een grote diversiteit aan modellen en uitstraling. Neem bijvoorbeeld houtkachels met panoramisch zicht, draaibare houtkachels of de keuze tussen boven- of achteraansluiting en mogelijkheid voor externe luchtaansluiting.
Denk ook aan opties om andere warmte te genereren middels speksteen, accumulerende stenen en combinaties in staal en keramiek; opties die ook passende mogelijkheden bieden in lage energiewoningen.